Något händer ju när man kollar på The Bear, något mer än hunger. Under varje säsong har Kjell påstått att jag gör annorlunda mat. Testar nåt nytt, en vanlig måndag, en regnig tisdag. Sådana dagar då man vanligtvis helst vill ge barnen snabbnudlar med cancersmak och öppna en chipspåse framför Love Island UK.Igår måndag lagade jag en mjäll torskrygg med sandefjordssås, spänstiga ärtor, knaprigt bacon och både bakad och sotad purjo. Jag gjorde en blomkålspuré också men den var helt överflödig, totalt hjärnsläpp. I mitt huvud vet jag ju att det inte funkar smakmässigt!Jag ska göra purjon på grillen nästa gång förresten, men såhär: alla borde alltid ha purjo hemma. Förlåt för min plating done two ways (gör inte ni det på måndagar?), jag experimenterar med barnvänliga rätter som också kan bli festmat. För vem? Mig själv.Ikväll tisdag rensade jag kylen och bakade blandade grönsaker, morot och lök i ugn 220 grader med salt, timjan och olivolja. I slutet smulade jag över feta, rikligt med honung och lök i klyftor. Jag fräste på kycklinglår med chiliflakes och en whiff av spiskummin (det ska lyfta kycklingen utan att smaka tacofredag). Grönsaker och kyckling fick svalna till ljummet, sen stjälpas över blandad grönsallad. Nästa gång ska jag baka en halv citron för lite mer syra, den försvinner lätt när fetaosten grillas. Men fy fan vad gott. Ny vardagsfavorit.Våra salladsbestick är Georg Jensen förresten. Hur sjukt att jag aldrig ägt ett salladsbestick fram till för tre månader sedan? Vad är jag, gotlänning??