Igår storstädade vi hela övervåningen och flyttade barnen till nya rum, Betty har varit peppad på vårt gästrum nere så hon flyttade ner, Sam fick hennes och Poppy sov sin första natt ensam i eget rum. För första gången vaknade Pops inte en enda gång…eller, det har bara hänt när hon haft covid?Vi började kl 08 och var klara runt 18.30, stora barnet passade minsta barnet på nedervåningen. Efter en lättare macklunch behövdes nåt mer bastant till middag, det blev hel bosarpskyckling i ugn med chilitabbouleh och nån typ av sås. Först tänkte jag göra en afghansk yoghurtsås, men eftersom jag inte hade mynta i någon form testade jag något annat. Och helvete, vad gott. Det här kommer bli sommarens tillbehör i olika varianter. Passar garanterat lika bra till fisk och vegetariskt.Först smörstekte jag en handfull vitlöksklyftor i mängder med smör så de blev mjuka och lätt karamelliserade. Jag lät det svalna, mosade ihop smör plus klyftor med en gaffel och blandade med syrlig grekisk yoghurt, försiktigt med saffran och en ordentlig klick honung. Smakade av med salt och toppade med en smått deppig rosmarinkvist.