Jag vaknade 07.30 av att Kjell viskade ”jag lämnar barnen idag så du får sova”. Fastän det var min lämning och jag vet att hans fredagsfrukost på fik i stan är viktig för honom. Igår drack nämligen jag och Fritt-Marie Lund allt vin som fanns på Sushi Sho, de uppfann ett slags chambre separee som bestod av två pallar vid en vinkyl efter att Frida ringde och bönade om ett bord. Maten var som vanligt otrolig. Det är så fint att leva med en person som gör det där lilla utan att man behöver be om det. För mig är ”det lilla” att skjutsa mig till olika grejer, sovmorgon efter en utekväll, läsa och lyssna på mina olika jobbgrejer och feedbacka. För honom är det att bjuda på fantasin om den perfekta hemmafrun. Han är old school! När jag bjussar igen städar jag av lite lätt, puffar kuddar, tänder doftljus på hans toalett (haha det är sant!) och har middagen klar när han kommer hem, vinet på kylning, ljusen tända och Van Morrison i högtalarna.Efter lite sovmorgon, jobb och plugg samlade jag därför ihop mig och slängde ihop en bolognese som fick puttra i ugnen i fyra timmar. Jag hämtade barnen, fixade fint hemma och varvade en dekadent lasagne. När jag gör bolognese för lasagne skiter jag i pancettan och morot, lägger till nån matsked socker istället. Massa vitlök, selleri och lök, kokar ned med mjölk. Fräser på fint högrev, i med lite oxbuljong, oregano och rosmarin. Två burkar pelati, två matskedar tomatpuré, en slatt gott vin, rikligt med nymalen svartpeppar. Bechamelsåsen måste göras med smör, mjöl, lantmjölk och en bra ost. Jag brukar köra lika delar riven parmesan och extralagrad cheddar (stäm mig) och det viktigaste: muskot.Varvar sedan bechamel, torkade lasagneplattor och bolognese, avslutar med bechamel och extra riven ost. Sen ska den ju gå ett tag (ett bra tag, eftersom Poppy mitt i hade ställt ner ugnen till 100 grader). Och viktigast av allt; få vila! Serverade denna kväll med sallad och gott sangiovese från Toscana. Nu lär det bli ett ligg som efterrätt. Behåller självklart förklädet på.