Jag har varit lite sjuk och halkat efter med det mesta men tänkte bjuda på en skärva snapshots från mitt liv. En kväll, middag hemma hos oss. Jag har varit frustrerad på Kjell över att vi bor max 5 mil från alla hans syskon, men vi ses aldrig? Eftersom vi varit sjuka så länge och behövt boka om massa gånger så har det nu blivit två helger med fokus familj. Kjell önskade att jag gjorde exakt samma meny som jag trycktestade och repade med Frida och Elina Gregor med respektive när dom var här, för att sen köra i skarpt läge när Sofi och Tove kom på middag. Lång historia kort – nu har jag lagat samma meny fyra middagar i rad. Det är så man lär sig! Lite insikter nedan: Jag är inte usel på att klippa min egen lugg? Och Kjell tycker man inte behöver ha sin sexigaste topp utan behå på familjemiddag men sånt orkar jag inte bry mig om.Rätt nummer 1: en krispig sallad där man lägger sweet gem i isbad ett par timmar, sen kör jag en variant på Fridas fuskcaesardressing som jag vänder runt salladen i (kolla @tabberas1 på instagram för recept). Hyvlar över parmesan och tryffel. Funkar även bra att ta en nypa tryffelsalt med äkta tryffel och blanda i såsen. Den får inte ta över, bäst är om man inte känner tryffeln alls, men att den liksom bidrar med umami? Toppade upp med rostade pinjenötter den här gången. Och torkade salladsbladen mellan två kökshanddukar för att dressingen inte skulle bli för vattnig. Därefter en carbonara, min svägerska Paula hade med sig ägg från hennes hönsgård. Super bio-eko-sustainable och JA vilken skillnad det gjorde. Försöker nu övertala henne att skaffa två hönor till som jag blir mecenat för. Jag kommer och plockar bajs! Betalar för foder! Gullar eller vad fan man ens gör med höns. Bara jag får fortsätta äta dessa ägg Äggdonation! Efter det käkade vi saltimbocca och köttet var lite skosula fastän jag bankade det med plattören. Lyckades inte fånga hela sällskapet på bild, här är 2 v 10. Tiramisun glömde jag också fota men den blev sämre än förra gången. Hade andra savoiardikex och de var sådär . Här är i alla fall kvällens skörd av viner. De finns på tillfälliga sortimentet på bolaget nu. Alvarinhon från Vinho Verde var lätt porlande, rolig som fan! Och passade så bra till salladen. Spätburgundern var ett felköp. Ett gott vin, men syran lite för hög möjligen? Lätt dimmig i färgen och nån liten stallighet, läder och soliga jordgubbar. Tror den skulle passa bättre som mingelvin än till carbonara och det här vet jag ju redan så varför köpte jag den. Grenachen från Vaquereyas (lite syrah och mourvedre i den med) passade helt otroligt bra till Saltimbocca alla romana, sån pangkombo. Men när maten var slut var det lite för tungt för att tuta vidare på. Mådde bra av att luftas i karaff! Sen tog jag tag i disken. Antecknar ni? Min nya rutin är att ta den sinnessjuka cleansing balm:en från Mantle som en mask när man fixar inför att lägga sig. Den gör huden så len och smälter bort sminket. Man tvättar av efter nån kvart. Och sen kör jag den här kombon från Skinome. Night active Control (har retinol) tillsammans med probiotic concentrate.Det var det!